سوال و جوابهای متداول : در این قسمت سوالهایی که افراد به دفعات پرسیدهاند مطرح…
میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی، یک بیماری نادر در مردان است که به واسطه آن آلت تناسلی در مقایسه با سایر ساختارهای تناسلی ای که اندازه طبیعی دارند، کوچک به نظر می رسد.
میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی در نتیجه رشد غیر طبیعی جنین به وجود می آید. برخی کارشناسان معتقدند که دلیل آن انحراف ژنتیکی یا ناهنجاری های هورمونی است.
میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی را چطور تشخیص بدهیم؟
متر و معیار تعیین کوچکی آلت تناسلی در سنین مختلف، فرق می کند. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی اندازه میکروپنیس را با طول آلت تناسلی در حالت نعوظ (SPL) تعیین می کنند.
پزشک، میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی را با معاینه فیزیکی تشخیص می دهد. پس از معاینه عدد تعیین شده برای سایز با محدوده گروه سنی شما مقایسه می شود. در ادامه عدد نرمال این سایز را خواهیم گفت.
متوسط طول آلت تناسلی چقدر است؟
میانگین متوسط طول آلت تناسلی در حالت نعوظ (SPL) برای نوزادان، پسران نابالغ و مردان متفاوت است؛ اعدادی که در ادامه می بینید با کسر 2.5 واحد انحراف معیار از میانگین استاندارد به دست آمده است؛
- در نوزادان آلت تناسلی با میانگین اندازه کمتر از 0.75 اینچ یا 1.9 سانتی متر، میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی خواهد بود.
- در پسران پیش از بلوغ این میانگین اگر کمتر از 1.5 اینچ یا 3.8 سانتی متر باشد، فرد دچار میکروپنیس است.
- همچنین در بزرگسالان نیز اندازه با کمتر از 3.67 اینچ یا تقریبا 9 سانتی متر در زمره کوچکی آلت تناسلی دسته بندی می شود.
دلایل ایجاد میکروپنس
دلایل ایجاد میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی به دوران جنینی فرد باز می گردد. یکی از دلایل احتمالی این مسئله تولید اندک گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) در آغاز بارداری است. این هورمون همان عاملی است که بیضه های در حال رشد را برای تولید تستوسترون تحریک می کند.
پس از گذشت 14 هفته، هورمون دیگری به نام هورمون لوتئینیزه کننده (LH) رشد آلت تناسلی را تحت تأثیر قرار می دهد. این هرمون، مسئول تحریک تستوسترون در سلول های لیدیگ بیضه است. حال اگر تولید LH یا تستوسترون مسدود شود، طول آلت تناسلی کودک هم تحت تأثیر قرار گیرد.
آیا ژنتیک در کوچکی آلت تناسلی مردان نقش دارد؟
بله، ژنتیک نیز عاملی دیگر برای عارضه میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی مردان است. البته این وضعیت حاصل اختلال کروموزومی است و یک ژن واحد در ایجاد میکروپنیس نقش ندارد.
همچنین سابقه خانوادگی نیز می توانید در ایجاد میکروپنیس نقش داشته باشد.
عوارض میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی مردان
این باور وجود دارد که میکروپنیس به دلیل ایجاد تغییراتی در فیزیک فرد، سبب آسیب روانی می شود، اما این نگرش بیشتر بازتاب دهنده دیدگاههای فرهنگی درباره آلت تناسلی است تا اینکه مشخصا ذهنیت خود فرد باشد.
همچنین از لحاظ باروری، مردانی با طول آلت تناسلی کمتر از 2 اینچ، احتمال باروری کمتری دارند. در چنین موردی باید اقداماتی برای بهبودباروری فرد انجام شود.
علاوه بر این، میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی سبب ایجاد مشکلاتی در برقراری رابطه جنسی برای مردان خواهد شد.
راهکارهای درمانی برای میکروپنیس
درمان میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی می تواند از کودکی آغاز شود؛ با توجه به جریان داشتن روند رشد اندام تناسلی در نوزادان و کودکان، تستوسترون درمانی نقش موثری در بهبود رشد آلت تناسلی خواهد داشت.
همچنین در مواردی محدود گزینه های جراحی برای پسران و مردانی که آلت تناسلی آنها به حداکثر فرایند رشد خود رسیده، قابل بررسی است.
تستوسترون درمانی چگونه است؟
تستوسترون درمانی برای میکروپنیس یا کوچکی آلت در نوزادان و کودکان با سه تزریق ماهانه تستوسترون عضلانی (IM) انجام می شود، همچنین واکسن ها باید در فواصل چهار هفته ای تزریق شوند.
برای نوزاد پسر مبتلا به میکروپنیس، ختنه باید تا پایان درمان با تستوسترون متوقف شود. اگرچه درمان با تستوسترون در کودکان زیر 3 سال اثربخشی بهتری نشان می دهد وتا سن 8 سالگی نیز مفید خواهد بود.
روش جراحی برای درمان میکروپنیس در بزرگسالان
برخی از مردان مبتلا به میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی جراحی را برای بزرگ کردن آلت تناسلی در بزرگسالان را انتخاب می کنند. این روش با درجات مختلف احتمال موفقیت انجام می شود.
روش هایی برای انجام جراحی وجود دارد؛ از جمله آزادسازی رباط تعلیقی، یا رباطی که آلت تناسلی را حین نعوظ نگه میدارد.
این روش البته ممکن است فرد را در معرض صدمات عصبی، از دست دادن حس آلت تناسلی و اختلال نعوظ دچار کند.
نکته آخر
میکروپنیس یا کوچکی آلت تناسلی تعریف و اندازه گیری پزشکی مشخصی دارد. این عرضه می تواند چالشی در زندگی فرد به وجود بیاورد و چه به دنیال درمان پزشکی باشید، چه خیر، مشاوره روانشناسی برای حب این چالش ها توصیه می شود.
اما نکته مهم تر و پایانی این است که پیگیری گزینه های درمانی و شروع فرایند درمانی با پزشک به احتمال زیاد به نتایج مثبتی منجر می شود.
در کلینیک دکتر سعید محمدزاده همواره سعی شده که سلامت فرد مراجعه کننده در ارجحیت باشد. لذا قبل از ارجاع به درمان های جراحی که ریسک ها و عوارض خاص خود را دارد از روش های مطمئن تر که موثرند استفاده شده است. رضایت مراجعه کنندگان از نتیجه درمان همواره گواه این امر بوده است.
در صورت تمایل به درمان میکروپنیس ، درمان عدم نعوظ ، درمان انزال زودرس و دیگر مشکلات جنسی میتوانید با شماره های تماس کلینیک دکتر سعید محمدزاده تماس بگیرید و وقت پذیرش دریافت کنید.
سلام علیکم محترم خوب استین من یک سوال داشتم درباره ای آلت تناسلی مرد ها بود داکتر صاحب ما آلت تناسلی را چی قسیم برزگ بسازیم؟