میکروپنیس یک اصطلاح پزشکی است و تعریف میکروپنیس به آلت تناسلی مردانه ای اطلاق می…
درمان زود انزالی مردان در طب سنتی (داروی تاخیری)
بیضه از حداکثر 900 لوله ی پیچدار منی ساز(seminiferous tubules) تشکیل شده که در آنها اسپرم ساخته می شود و طول متوسط هریک از لوله ها بیش از 0.5 متر است. سپس اسپرم به اپیدیدیم(epididymis) تخلیه می گردد که آن نیز لوله ای پیچدار به طول حدود 6 متر است. اپیدیدیم به مجرای دفران(vas deferens) منتهی می شود و مجرای دفران درست پیش از ورود به غده ی پروستات(prostate gland) متسع می گردد و آمپول مجرای دفران را می سازد. در هر طرف پروستات یک کیسه ی منی(seminal vesicle) وجود دارد که به انتهای پروستاتی آمپول باز می شود. محتویات هم آمپول و هم کیسه ی منی وارد مجرای انزالی(ejaculatory duct) می گردد که با گذر از تنه ی غده ی پروستات ٬ به پیشابراه (اورترای) داخلی(internal urethra) تخلیه می شود. مجرای پروستاتی(prostatic ducts) هم از غده ی پروستات به مجرای انزالی و از آنجا به پیشابراهی پروستاتی تخلیه می گردد.
و بالاخره ٬ اورترا (پیشابراه) آخرین حلقه ی ارتباطی بیضه با خارج است. اورترا دارای موکوسی است که از تعداد زیادی غده ی ریز اورترال(urethral glands) در تمام طول آن ترشح می شود و به میزان بیشتری هم از غدد بولبواورترال(bulbourethral) یا غدد کوپر دو طرف در نزدیک مبدا اورترا ترشح می گردد .
و حال به بررسی بیماری زود انزالی می پردازیم
مهمترین عامل برای انزال طبیعی، وجود یک سیستم عصبی طبیعی است. هر نوع آسیب به سیستم عصبی سبب اختلال در انزال می شود.
به طور کل در درمان داروئی 2 نکته رعایت می شود:
1- درمان داروئی انزال زودرس بصورت روزانه است، یعنی لازم است بیمار داروی تجویز شده را هر روز تا موقعیکه پزشک معالج صلاح می داند مصرف نماید، به عبارتی دیگر، مصرف یک داروی بخصوص چند ساعت قبل از رابطة زناشوئی، جایگاهی در درمان ریشه ای انزال زودرس ندارد.
2- درمان داروئی انزال زودرس دراز مدت است و برای ظهور اثرات درمانی داروی تجویز شده معمولاً حداقل دو هفته باید منتظر شد.
که درمان در طب سنتی تا حدودی شبیه به روش فوق است ولی اثرات آن زودتر ظهور می یابد و نیز در صورت وجود سوء مزاج شدید طبیب باید قبل از شروع به درمان به رفع سوء مزاج اقدام نماید و سپس داروی پایه ی زودانزالی را برای بیمار تجویز نماید.
البته در نسخ طب سنتی نسخه هایی نیز وجود دارد که 2 الی 3 ساعت قبل از جماع خورده می شود و اثرات امساک را در بدن بیمار ایجاد می نماید که در این نسخ معمولا از مفرداتی نظیر افیون، تاتوره، شیر برگد و … استفاده می شود و البته باید توجه داشت که این نسخ اثر درمانی ندارند و معمولا مخدر و مجفف می باشند.
درمان به روش طب سنتی :
متاسفانه در کتب طب سنتی نظیر قانون به طور مستقیم پیرامون بیماری زودانزالی مطلبی ذکر نگردیده است و شرح داده نشده است و بیشتر مطالب موجود حاصل تحقیقات و مکتوبات اطبای نسل جدید بالاخص حکمای هند و پاکستان می باشد.
مثلا برخی ها علت این عارضه را رقت منی دانسته اند و در تجویز های خود از مغلظات نظیر بهمن، موصلی سفید، ثعلب، نشاسته و … استفاده می کنند و نکته آن است که اگرچه رقت منی می تواند باعث این اختلال شود ولی در کل سهم آن بسیار کم است و نمی توان آن را اساس نسخه پیچی خود قرار داد.یا برخی ها آن را بیماری غدی(گرم و خشک) و دوای آن را اعصابی(سرد و تر) می دانند و …
و نظریه صحیح عبارتست از : ضعف نیروی ماسکه، رسوب سودا در اطراف اعصاب اندام تناسلی درگیر، رقت منی، ضعف مغز و اعصاب و اضطراب می باشد که در نتیجه این مشکلات فرد نمی تواند انزال را کنترل و به تاخیر بیاندازد.
باید دانست که زمان طبیعی انزال در مردان بین 2 الی 6 دقیقه می باشد که کم تر یا بیشتر بودن آن زودانزالی یا دیر انزالی نامیده می شود . (البته اکثر افراد مبتلا به زودانزالی در جامعه ما زمان انزالشان کم تر از 30 ثانیه می باشد.) و فرد سالم باید بتواند انزال خود را تا 6 دقیقه کنترل و به تاخیر بیاندازد که برای این کار فرد باید دارای سیستم عصب محیطی و مرکزی طبیعی باشد.
متاسفانه به علت زندگی ماشینی و صنعتی، مشغلات فراوان فکری، مشکلات اقتصادی، رفتارهای ناهنجار و خلاف شرع، آلودگی صوتی، تغذیه نامناسب، فعالیت بدنی کم، آلودگی آب و هوا، امواج الکترومغناطیس فراوان و … تمامی افراد به نوعی مبتلا به ضعف اعصاب می باشند که زمینه بروز این عارضه را دوچندان می کنند.
روش درمان:
1- در صورت ابتلا به سوء مزاج شدید، بیمار باید یک دوره پاکسازی را طی نماید.
برای تشخیص سوء مزاج دستگاه تناسلی و ابزار آب پشت به موارد زیر در بیمار توجه نمائید:
اگر دستگاه تناسلی مرد دارای مزاج گرم باشد: رگ ها در آلت تناسلی و کیسه بیضه آشکار، برجسته و کلفت می باشد، به سرعت موی بر زهار و اطراف زهار می روید که پرپشت و زبر است، به سرعت منی از آلت تناسلی خارج می شود(و این سرعت با زودانزالی متفاوت است و منظور جهش منی می باشد) و آلت تناسلی در طول رشد خوبی دارد.
اگر دستگاه تناسلی مرد دارای مزاج سرد باشد: رگ ها در آلت تناسلی و کیسه بیضه پنهان، کم حجم و نازک می باشد، به کندی موی بر زهار و اطراف زهار می روید که کم پشت و نازک است، رشد طولی آلت تناسلی مرد کم است و سرعت تخلیه منی کند می باشد.
اگر دستگاه تناسلی مرد دارای مزاج رطوبی باشد: منی کم مایه و آبکی است، حجم منی زیاد می باشد، کندی در نعوظ آلت تناسلی مشاهده می شود و رشد عرضی آلت تناسلی زیاد است.
اگر دستگاه تناسلی مرد دارای مزاج خشک باشد: منی پرمایه و غلیظ است، حجم منی کم می باشد، آلت تناسلی مرد نحیف و لاغر می باشد و به علت وجود باد زیاد، نعوظ آلت تناسلی خوب است.
اگر دستگاه تناسلی مرد دارای مزاج گرم و خشک باشد: گوهر منی محکم و نیرومند است، با کم ترین تماس با جنس مخالف یا در برخی موارد فکر جماع باعث انزال منی می شود، اسپرم ها در بیشتر موارد بارآور می باشند، خیلی سریع و با شدت آرزوی جماع می کنند و با نیرومندی هر چه تمام تر آلت تناسلی برمی خیزد، لکن از جماع نیز به سرعت فارغ می شوند.و اگر صفرا بیشتر غلبه نماید آب پشت کم می شود و آلت زیاد نعوظ می کند و موی بر عانه زیاد می روید،آلت تناسلی دراز و لاغر می باشد و بیضه ها کوچک است.
اگر دستگاه تناسلی مرد دارای مزاج گرم و تر باشند : موهای روی عانه کمتر و حجم منی بیشتر از حالت گرم و خشک است، نیروی جماع زیاد است، منی زود تخلیه می شود، بیضه ها بزرگ می باشند، قدرت نعوظ متوسط است، خواب های جنسی زیاد می بینند، آلت تناسلی دراز و کلفت می باشد(البته طول آن از مزاج گرم و خشک کم تر است)
اگر دستگاه تناسلی مرد دارای مزاج سرد و تر باشد: اطراف زهار مو نمی روید، تمایل جنسی کم است، منی کم مایه است، منی کم است و به کندی بیرون می اید، کم تر آب پشت به نطفه ی باردار می انجامد، نعوظ کم و سست است و اندازه آلت تناسلی کوچک است.
اگر دستگاه تناسلی مرد دارای مزاج سرد و خشک باشد: منی غلیظ و پرمایه است، حجم منی کم است، تمایل به جماع زیاد است لکن توانایی جنسی کم است، نعوظ خوب است، اندازه آلت تناسلی متوسط و در عرض نحیف است.
و درمانگر طب سنتی در صورت مشاهده سوء مزاج شدید عضو یا کل بدن باید بوسیله استفاده از منضج ها، مسهلات و مبدلات اقدام به پاکسازی و رفع سوء مزاج نماید. البته پاکسازی باعث ضعف می شود و متخصص طب سنتی در صورت ابتلا شدید بیمار باید اقدام به پاکسازی نماید!
تعریف منضج: دارویی است که برای پختن و به قوام آوردن خلط، جهت آماده ساختن آن برای تخلیه بوسیله داروهای مسهلبکار میرود. و به عبارتی عمل نضج به قوام آوردن اخلاط است. یعنی هر چه خلط غلیظ است (مانند بلغمو سودای غلیظ) رقیق کرده، و هر چه خلط رقیق است (مانندصفراو بلغم آبی) ، غلیظتر نموده و به غلظتی که مناسب اسهال آن است برساند و خلط دم نیاز به نضج ندارد، و فقط وقتی که خون همراه خلطهای دیگری باشد، باید آن خلطها را به پختگی و نضج رساند.
تعریف مسهل: عبارت است از عبور مدفوعی که بطور غیر طبیعی آبکی یا شکل نگرفته است و تواتر افزایش یافته ای را دارد ( از نظر علمی وزن مدفوع بیش از 200 گرم در روز را اسهال گویند) و مسهل ماده مرض را از عروق (فضای معده و روده و نواحی اطراف آن ) و از سراسر بدن به داخل روده و سپس به خارج از بدن فرو میریزد و به عنوان مثال اگر در مغز فردی ماده بلغمی تجمع پیدا کرده باشد باید ابتدا با داروی منضج آن ماده بلغمی را آماده دفع کرد و سپس با مصرف مسهل مناسب تخلیه و از طریق روده ها دفع شود. بنابراین سطح عملکرد مسهل تنها روده نیست بلکه روی مغز یا مفاصل، قلب یا کبد هم تاثیر می گذارد. بنابراین نباید به هیچ عنوان به جای ملین از آن استفاده کرد.ویژگی ملین ها این است که می توان آن را برای همه افراد از جمله کودکان، افراد مسن و حتی زنان باردار به کار برد؛ به عنوان مثال ملین گل قند ترکیب گل محمدی و عسل است و در آفتاب تهیه می شود یا برای افراد گرم مزاج می توان از آلو یا اسفرزه استفاده کرد اما مسهل ها را نمی توان به راحتی برای همه افراد از جمله زنان باردار یا کودکان و افراد مسن به کار برد.
تعریف معدل: معدلات يعنی داروهايي که پس از دفع بيماری، بيمار و اندام مربوطه را تقويت میکنند و خلط مربوطه را معتدل کرده تا بيماری عود نکند. که معمولا پس از پاکسازی تجویز می شود.
چرا نباید تجویز منضج و مسهل همزمان باشد: زیرا نضج اخلاط زمانبر می باشند و تا وقتی که اخلاط به نضج نیایند آمادگی دفع از بدن را ندارند و دادن مسهل به صورت روزانه باعث دفع رطوبات و اخلاط رقیق می شود که در اثر این فعل اخلاط غیر طبیعی مقصود ما متکاثف می گردند و تخلیه آنان سخت تر خواهد شد و نیز باید دانست که نضج اخلاط انرژی بر می باشد و حال با دادن مسهل ما در بدن ضعف ایجاد می کنیم و با این کار بدن از نضج کامل اخلاط باز خواهد ماند و نیز این کار در برخی موارد باعث حرکت ماده کامل نضج نیافته شده و ممکن است که ماده در مسیر باعث ایجاد سده و مرض شود از این روست که باید ابتدا منضج داده شود و پس از مشاهده علائم نضج خلط مربوطه، مسهل آن خلط تجویز شود.و استفاده روزانه از مسهل ها توان بیمار را کاسته و وی را از مقابله با بیماری باز می دارد و اگر از مسهل ضعیف استفاده شود اثر گذار نبوده و توانایی خروج اخلاط از سراسر بدن را نخواهد داشت و از این رو دادن مسهل ضعیف به صورت روزانه هم جایز نمی باشد.
نکته بسیار مهم: بنا بر مکتوبات مکتب مفرد اعضا، برای تخلیه صفرا به جای استفاده از مسهل از مدرات استفاده می کنند و معتقدند که با اسهال خلط صفرا به صورت کامل تخلیه نمی شود و نیز برای اخراج بلغم پس از به نضج رساندن از معرق ها استفاده می کنند و برای سودا از مسهل استفاده می کنند و بنده توصیه می کنم پس از تکمیل دوره های پاکسازی فوق از عرق یا دم کرده های مدر بول یا معرق برای پاکسازی کامل تر بلغم و صفرا استفاده نمائید.
پیوستها:
برگشت وازکتومی| خودارضایی|استمناء|عدم نعوظ|میکروپنیس|ناتوانی آقایان|انحراف آلت تناسلی|سایز آلت تناسلی|بیماری های تناسلی
This Post Has 0 Comments