skip to Main Content

شرح بیماری:

ایدرز عبارت است از به وجود آمدن ضعف عمده(نقص ایمنی)دستگاه ایمنی بدن.در لاتیت این کلمه متشکل از حرف اول کلماتی است که به معنای سندرم نقص ایمنی اکتسابی می باشند.این امر باعث کاهش توانایی بدن در نقابله با عفونت ها و توانایی های سرکوب سلول های غیر طبیعی مثل سلول های سرطانی می شود.ویروس ایدز سلول های ایمنی موجود در خون(لنفوسیت ها)و سلول های ایمنی موجود در بافت(مانند مغز استخوان،طحال،کیدو گره های لنفاوی) را درگیر می سازد.این سلول ها در تولید پادتن برای مقابله با بیماری ها و سرطان ها نقش دارند.در مجموع باید گفت که ایدز یک نوع نقص ایمنی ثانویه است که در سیر عفونت با ویروس ایدز ایجاد می شود.

اپیدمیولوژی

شدت بیماری و گسترش آن در جهان بعد از اولین گزارش که در سال 1981میلادی(1360میلادی)بوده است،بیماری ایدز را در شماریکی از مهمترین معضلان بهداشتی ،درمانی ،اجتماعی و اقتصادی قرار داده است.

با گزارش 23میلیون فوت بعلت ایدز از ابتدای اپیدمی تا پایان 2001 ایدز چهارمین عامل مرگ در جهان و اولین عامل آفریقای زیر صحرا شناحته شده است.اکثر این قربانیان جوان بوده و 5 میلیون نفر از آنان را کودکان زیر 15 شال تشکیل می دهند.در حال حاضر وجود40 میلیون فرد آلوده و بیمار در جهان تخمین زده می شود

95% مبتلایان جهان در کشور های در حال توسعه زندگی می کنند از نظر سازمان جهانی بهداشت دنیا به ده منطقه تقسیم شده است و میزان آلودگی در هر منطقه متفاوت است

در سال 1998 در هر ساعت22000نفر آلوده شده اند که یک سوم مبتلایان در گروه سنی زیر 25 سال قرار داشته اند.این عده در دهه بعد یعنی قبل از 35 سالگی فوت خواهند کرد امید به زندگی که در قرن20 با افزایش بهداشت و بکارگیری واکسن های مختلف حتی در آفریقا افزایش پیدا کرده و به مرز 59سالگی در ابتدای 1990 در جنوب آفریقا رسیده بود تا سال2005 تا 2010به مرز 45سالگی سقوط خواهد نمود

تا به امروز 14میلیون کودک به علت فوت والدین بخصوص مادران خود به علت بیماری ایدز یتیم شده اند.

براساس گزارشات بهداشت جهانی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا که 98%مردم آن مسلمان هستند یکی از پاک ترین مناطق دهگانه محسوب می شوندکه مهم ترین علت آن پایبندی مسلمانان به اصول اخلاقی است.متاسفانه گسترش بیماری در معتادان تزریقی که اشتراک سرنگ و سوزن داشته اند باعث شده است که کشورهایی مثل بحرین ، ایران ، تونس ، مصر و پاکستان نیز در معرض خطر جدی قرار گیرند.

در تاریخ1/7/1381تعداد گزارش شده آلودگان و بیماران ایدز در کشور 4237 نفر بوده که 189 نفر آن زن و 6درصد کل موارد از راه اعتیاد مبتلا شده اند.

علت بیماری

عامل بیماری ایدز یک نوع ویروس از گروه رترو ویروس ها است که باعث کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن میزبان می شود.علایمی که ما در بیماری ایدز می شناسیم مربوط به بیماری هایی است که در اثر نقص دستگاه ایمنی بدن تولید می شوند.در اکثر بیماری های ویروسی وضع به این منوال است که سلول ها مملو از ویروس،ویروس ها را آزاد کرده و این ویروس ها خود را با پادتن های آماده مواجه می بینند.در چنین وضعی بیماری شخص برطرف می شود اما در مورد ویروس ایدز وضع به گونه ای دیگر است.

در اینجا اولین ویروسی که وارد سلول میزبان می سود از حمله پادتن ها در امان می مانند.ویروس های جدیدی که از سلول خارج میشوند بعضا توسط پادتن ها خنثی می مانند اما ژن های اولیه درون سلول میزبان به تولید ویروس ادامه می دهند.ممکن است که ویروس در بدو ورود به سلول میزبان به صورت غیرفعال درآید و بعد از گذشت چندین سال به مساعد شدن اوضاع فعالیت بیماری زایی خود را آغاز کند.این ویروس دستگاه ایمنی بدن را تضعیف میکند. و در این یک سرماخوردگی ساده هم میتواند برای شخص مشکل ساز باشد.

سیر بیماری و تکامل آن

ابتلا به بیماری ایدز در اغلب موارد با عئارض ساده ای مانند اسها ، خارش پوست ، و ا فزایش خفیف حرارت بدن شروع می شود.این عوارض پس از چند هفته خود بخود برطرف می شود و شخص خیال میکند که به سرماخوردگی دچار بوده است.از آنجا که ساخته شدن پادتنها موثر حدود 14 روز طول می کشد.در این زمان جدال بین ویروس ها و پادتن ها در جریان است.پس از سپری شدن این مرحله دورانی فرا می رسد که حال شخص بیمار خوب می شود اما در خون او پادتن ضد ایدز را می توان تشخیص داد و از خون وی ویروس ایدز به دست آورد.

لنفوسیت T₄که مبتلا شده است شروع به تقسیم می کند و همین امر باعث تورمعدد لنفاوی می شود.تورم غدد لنفاوی گاه ماهها یا سالها بعد از ابتلای اولیه پدیدار می شود و می تواند مدتها به همان حال باقی بماند.در بسیاری از موارد هم ناراحتیهای جدی دیگری به آن اضافه می شود.بیماران اکثرا به شدت لاغر می شوند. چون دیواره ی روده آنها مواد غذایی را به طور کامل جذب نمی کند.در اروپا که تغذیه مردم رضایت بخش است کم شدن وزن چندان مخاطره آمیز نیست.اما در بعضی کشورهای جهان سوم که مردم با سوءتغذیه دست به گریبانند کاهش وزن فرد را نحیف می کند

عرق کردن در شب و احساس خستگی ، التهاب بیضه ها از سایر علائم این بیماری است.مرحله بعدی که در آن تصویر نهایی بیماری ایدز به نمایش گذاشته می شود حاصل از درهم شکسته شدن کامل سیستم دفاعی بدن است.تعداد سلول های T₄به شدت کاهش یافته است و در این حالت انواع بیماری های باکتریایی ، ویروسی و انگلی قادر هستند که فرد مبتلا را از پای بیاندازد

سه راه عمده انتقال ویروس ایدز

1-جنسی

انتقال از طریق آمیزش جنسی که اولین راه و در حال حاضر شایعترین راه نیز می باشد ، شناخته شده است.

-تماس جنسی با فرد آلوده

در جهان 70-80درصد آلوده شدگان از طرق ارتباط جنسی به بیماری مبتلا شده اند. آلودگی از مرد به زن،زن به مرد منتقل می شود.زنان نسبت به مردان 3-5 برابر بیشتر در خطر ابتلا قرار دارند

وجود سابقه اولین ارتباط در سنین پایین ، تعداد شرکا جنسی و سابقه عفونت های مقاربتی همگی احتمال انتقال بیماری را افزایش می دهند.

در تماس جنسی ویروس از مرد به مرد،زن به مرد و مرد به زن منتقل می شود که مرد به مرد بیشترین خطر انتقال و زن به مرد کمترین خطر انتقال را داراست.

در هر بار تماس جنسی 1-1/0%خطر انتقال از زن به مرد 3-5%خطر انتقال از مرد به زن وجود دارد.اما به علت تعدد دفعات تماس طولانی بودن دوره ی باروری و باردهی 70-80%بیماران در این گروه قرار می گیرند.

وجود شرکاء جنسی متعدد و روابط جنسی پرخطر احتمال آلودگی را افزایش میدهد.

وجود عفونت های التهابی آمیزشی مثل سوزاک و کلامند با احتمال آلودگی در اثر تماس را 3 الی 5برابر افزایش میدهد.وجود عفونت های زخم دار در دستگاهHIVبا ویروس تناسلی 5 الی 10برابر آلودگی را افزایش می دهد.بالاترین گزارش در افزایش ابتلاء و در بیماران با تاریخچه عفونت دستگاه تناسلی 20 برابر است.HIVیا انتقال ویروس هم چنین انتقال از راه آمیزش برای جوانان پرمخاطره تر می باشد.هر چه سن شروع آمیزش پایین تر باشد احتمال آلودگی در این گروه بیشتر است.

مطالعات نشان داده كه دختران وپسران جوان اولين تجربه هاي جنسي خودرابا افراد بزرگتر ،باتجربه تروپرخطرتركسب مي كنند.تصادفي  بودن آميزش ،عدم آگاهي به راههاي پيشگيري وآميزش با آسيب وجراحت بيشتر عوامل اصلي افزايش ابتلاء مي باش.

2- مادر به كودك

ازطريق مادرآلوده به جنين ونوزاد

مادر آلوده در دوران بار داری ، هنگام زایمان و حین شیر دهی در ماههای اول بعد از زایمان ، بیماری را به نوزاد خود منتقل میکند . ۱۰ درصد از افراد آلوده جهان را کودکان آلوده تشکیل میدهند . اکثر این کودکان ساکن آفریقا هستند.

این نوع انتقال که می تواند درطی دوران بارداری در اثر عبور ویروس از جفت آسیب دیده، در حین زایمان به علت تماس مخاط بدن نوزاد با خون مادر در کانال زایمانی و یا در هنگام شیردهی صورت بگیرد. شایعترین مرحله آلودگی هنگام تولد است که نوزاد با ترشحات و خون آلوده در تماس نزدیک قرار میگیرد.
در کشورهای آفریقایی که مادران فقر غذایی بخصوص کمبود ویتامین  A دارند،بالا بودن تعداد حاملگی ،وجود عفونتهاي مختلف مقاربتي وعدم امكان دارودرماني  احتمال آلوده شدن کودک از مادر آلوده ۳۰-۵۰ درصد مي باشد

درر کشورهای آفریقایی که مادران فقر غذایی بخصوص کمبود ویتامین  A دارند، فاصله حاملگی ها بعلت عدم تنظیم خانواده کوتاه بوده و آمار بیماریهای مقاربتی نیز در آنها بالاست  و بر عکس در کشورهای پیشرفته عدم فقر غذایی ، رعایت تنظیم خانواده ، درمان بیماریهای مقاربتی در هنگام حاملگی و دارو درمانی با سه داروی ضد ویروس  HIV، احتمال تولد کودک آلوده را به ۳-۵ % کاهش داده است .)

 

3-خون و فرآورده های خونی

پرخطرترین راه انتقال ، دریافت خون آلوده است که بیش از ۹۰ در صد احتمال آلودگی از این طریق وجود دارد اما در حال حاضر در دنیا فقط ۳ درصد آلوده شدگان از این طریق آلوده شده اند به خصوص در سالهای اخیر با انجام آزمایشهای تشخیصی ، کلیه خونهای مشکوک معدوم می شوند و اصولا با پیشرفت علم پزشکی نیاز به دریافت خون کاهش یافته است .

اما راه آلودگی از طریق اشتراک سرنگ در معتادان تزریقی با وجود ورود میزان کمی خون آلوده به مراتب شایع تر از دریافت خون آلوده است .

درمیان معتادان تزریقی به علت مصرف مواد مخدرسیستم ایمنی دچارتضعیف شده و همچنین به علت ورود مستقیم مقداری ازخون استفاده کننده قبلی سرنگ به درون سیستم عروقی فرد معتاد خطرابتلاء دراین افراد به شدت افزایش پیدا می کند ( ۶۰% ) واین افراد می توانند به عنوان کانون گسترش عفونت عمل کنند. افراد معتاد تزریقی استفاده کننده از سرنگ مشترک در زندان ۵/۵ برابر بیشتر در معرض ابتلاء به عفونت هستند .

 ده در صد آلوده شدگان جهان از این راه آلوده شده اند و آمار در برخی از کشور ها به حداکثر ۸۲

در صد می رسد هر وسیله بهداشتی – درمانی تیز و برنده که احتمال آغشته شدن به خون آلوده را داشته باشد ، در صورت ضد عفونی نشدن و ایجاد کردن زخم ، می تواند فرد سالم را آلوده نماید . لذا ابزار پزشکی و دندان پزشکی ، لوازم خال کوبی ، سوزاندن مو، سوراخ کردن گوش ، حجامت ، تیغ سلمانی و مسواک ممکن است باعث انتقال آلودگی شود .کمتر از یک دهم در صد افراد آلوده در دنیا از این راه مبتلا شده اند . ویروس بسیار ضعیف است و قادر به ادامه حیات در خارج از بدن به مدت طولانی نمی باشد .

بیماری از طریق دست دادن ، بوسیدن در یک اتاق خوابیدن ، و از یک ظرف غذا خوردن و همچنین استفاده از حمام مشترک ، استخر مشترک ، توالت مشترک ، و نیش حشرات منتقل نمی شود.

 

مراحل آلودگي وبيماري ايدز عبارتند از:

پس از ورود ویروس به داخل بدن و شروع آلودگی فرد آلوده تا پایان عمر علائم مختلفی را تجربه می کنند این علائم بستگی به بیماری زایی ویروس ، تعداد ویروس ،  انتقال و وضعیت ایمنی میزبان در مراحل مختلف دارند . عفونت های مختلف به خصوص عفونت های ویروسی در شخص آلوده باعث افزایش تکثیر ویروس HIV در سلولهای دفاعی و تسریع در پیشرفت بیماری می شوند همچنین بر خلاف اکثر عفونت ها ، ایدز دارای ۲ مرحله بیماری است یکی در ماههای اول ورود ویروس و دیگری در انتها و بعد از دوره بی علامت است.

مراحل آلودگی و بیماری ایدز عبارتند از :

۱ – مرحله حاد

۲ – مرحله بی علامت

۳- مرحله بزرگی غده لنفاوی منتشره پایدار

۴- مرحله سندرم ایدز

الف : علائم عمومی

ب : علائم عصبی

ج: عفونتهای ثانویه

د: سرطانهای ثانویه

هـ : سایر موارد

۱- مرحله حاد:

دراین مرحله یکسری علائم شایع از جمله تب ، بزرگ شدن غدد لنفاوی ،ضایعات پوستی وگلودردوجود دارد که حالتی شبیه منونوکلئوسیس ایجاد می کنند وهمچنین یکسری علائم که شیوع کمتردارند مثل سردرد ، اسهال ، تهوع ، ستفراغ ، کاهش گلبول سفید و پلاکت .

  •  مرحله حاد :

اکثر افراد آلوده ۲ الی ۴ هفته ( بر اساس بعضی گزارشات حد اقل ۶ روز و حد اکثر ۶ هفته ) پس از ورود ویروس ، طیف وسیعی از علائم بالینی را نشان می دهند ، این علایم به مدت یک الی چندین هفته ( ۴ الی ۵۶ روز ) باقی می مانند. با تولید پادتن بر علیه ویروس علایم بیماری بهبود پیدا می کنند .

این علائم عبارتند از : تب ، گلو درد خفیف ، بزرگی غدد لنفاوی ، سر درد ، ضعف و کوفتگی ، درد مفاصل و ماهیچه ای ، بی اشتهایی و کاهش وزن ، تهوع ، استفراغ و اسهال که ممکن است ازشدت متفاوتی بر خوردار باشند . همچنین ممکن است علائم مغزی مثل مننژیت ، انسفالیت ویروسی و نیز درگیری پوست و مخاط نیز ایجاد شوند.

در این مرحله در صورت بروز کاهش شدید قدرت سیستم ایمنی امکان وجود عفونتهای فرصت طلب پیش می آید اما با افزایش مجدد سلولهای دفاعی این عوارض بهبود  می یابد . تاکنون هیچ مورد مرگ و میر در این مرحله گزارش نشده است )

 

  • مرحله بی علامت :

دراین مرحله فرد مانند افراد عادی جامعه است وممکن است دچارخستگی ، عرق شبانه ، اسهال متناوب وتب خفیف باشد که این علائم می تواند درکم خونی ها ، اختلالات دستگاه غدددرون ریز وبیماریهای روانی هم مشاهده شود
با بهبودی مرحله حاد که بر اساس شدت علائم از یک تا چندین هفته طول می کشد بیماری به یک مرحله نهفته و بی علامت وارد می شود که مدت آن در کشور های پیشرفته به علت وجود امکانات خوب بهداشتی ۱۵-۱۰ سال و در کشور های در حال توسعه ۱۰-۸ سال تخمین زده می شود . این دوره برای بیماران مونث کوتاه تر و برای کودکان و افراد سالمند بسیار کوتاه است . در حقیقت در مرحله بدون علامت با وجود تکثیر فعال ویروس ( حدود ۱۰ بیلیون در روز ) سیستم دفاعی بدن توان مبارزه با آن را داشته و تعداد سلولهای لنفوسیت کمکی ( CD4) تقریبا ثابت می ماند . افراد آلوده در این مرحله ، عفونت های شایع در جامعه غیر آلوده ، مثل تبخال آفت و درماتیت سبوریک را مکرراً تجربه میکنند ولی عوارض آنها شدید تر و طولانی تر از افراد طبیعی می باشند .

  •  مرحله بزرگی غدد لنفاوی پایدارومنتشر(PGL) :

غدد لنفاوی در اندازه های نیم تا دو سانتی متر ، بدون درد در بیش از دو نقطه بدن ظاهر میشوند ناحیه کشاله ران در این محاسبه قرار نمی گیرد غدد لنفاوی اکثرا به صورت دو طرفه بزرگ می شوند . حداقل ۳ ماه به این صورت باقی می مانند و امکان دارد اندازه آنها تغییر پیدا کند.
که درآن گره های لنفاوی دربیش از ۲ ناحیه ازبدن که عمدتا“‌درنواحی گردنی ،‌پشت گردن ، زیربغل وناحیه فک است بطوردوطرفه بزرگ می شوند که درمعاینه درد ندارند ، متحرک وچرمی هستند. البته چون PGL درسارکوئیدوز، سیفلیس ثانویه وهوچکین لنفوم هم دیده می شود بنابراین برای تشخیص نهایی باید از یافته های هیستوپاتولوژیک استفاده کرد که درآن طرح Follicular hyperplasia مشاهده می شود.)

  •  مرحله پایدار :

در این مرحله ویروس ایدز به تمام سیستم ها و ارگانهای بدن حمله کرده و به تنهایی و یا به کمک عوامل مختلف مانند ( میکروب ها – قارچ ها- انگل ها- ویروس ها ) عفونتهای مختلف را ایجاد می کند . یکی از شایع ترین علایم بیماری وجود تب طولانی بیشتر از یک ماه ، اسهال به مدت بیشتر از سه ماه و کاهش وزن شدید ( بیشتر از ۱۰ در صد در مدت کمتر از ۴ ماه ) است . سل یکی از مهمترین بیماریهایی است که با گسترش اپیدمی ایدز در دنیا مجددا افزایش یافته است . بیماری سل حتی در کشورهای پیشرفته نیز بعلت شیوع ایدز از کنترل خارج شده است در مراحل نهایی بیماری که سلولهای دفاعی بدن بسیار آسیب دیده اند ، عفونت های فرصت طلب مثل سینه ، پهلو به علت قارچ پنوموسیستیس کارینی و سرطان کاپوسی و لنفوم عارض می شود.

 همچنین ویروس مستقیما به سلولهای بخش خاکستری مغز که مرکز یادگیری است حمله میکند و با از بین بردن سلولهای آن سبب ایجاد اختلال در حافظه بیمار می شود.

 

راههاي پيشگيري

اجتناب از وارد کردن هرجسم نوک تیز نامطمئن به داخل پوست استفاده از سرنگ یکبارمصرف درتزریقات ونیز بودن یکنفرهمراه تا برتزریق نظارت داشته باشد کنترل خون وفراورده های خونی ، عدم استفاده از تیغ یا استفاده از تیغ یکبارمصرف درآرایشگاهها ،استریل کردن وسایل پزشکی ودندانپزشکی دربین مریض ها ونیز استفاده از وسایل ایمنی برای خود پزشک یا دندانپزشک، خویشتنداری ودوری از روابط جنسی نامطمئن با افراد مختلف ،  نداشتن شرکای جنسی متعدد ، بالابردن سن اولین تماس جنسی واینکه فرد فقط یک شریک جنسی داشته باشد ومطمئن باشد که خود تنها شریک جنسی طرف مقابل است ، استفاده از روشهای پوششی مانند کاندوم ، حامله نشدن مادرآلوده و در صورت آلودگی پیشگیری از آلودگی فرزند در درجه اول یا استفاده از داروهای ضد ویروسی مانند زیدوودین به طور جدی کمک خواهد کرد و  مساله مهم دربرنامه های مبارزه با ایدز این است که ما با خود بیماری مبارزه می کنیم نه با بیمار، بایدبا بیمار  به صورت سالم زندگی کرد وارتباط داشت واورا ازجامعه طردنکرد چون طرد این افراد علاوه براینکه ازلحاظ انسانی واخلاقی درست نمی باشد باعث ایجاد مشکلات روانی دربیمارمی شودو احتمال آلوده کردن عمدی سایرافراد جامعه را بالا می برد.

غول ایدز را باید به وسیله آگاهی از بین برد. ترس راه درستی نمی باشد. با ید دست دردست هم دهیم وازفاجعه وانفجارجهانی جلوگیری کنیم . باید نسل آینده ما دنیایی روشن وپرامید را پیش رو داشته باشد . نسل آینده قطعـا“ از ما درباره کارهـایی که می توانستیم انجام دهیم و نداده ایم سئوال خواهدکرد که ایدزیکی ازآنهاست.

باورکنیم وبدانیم که وقت کم است. ازهمین امروز شروع کنیم . شاید فردا دیرباشد.

مشکل عمده درمورد بیماران معتاد تزریقی این است که بعد از تزریق فرد به دلیل عدم تعادل روانی وجسمی ممکن است سرنگ خودرا درهرمکانی رها کند وباعث آلوده شدن افراد شود. همچنین بـه دلیل بـی بندوباری دراین افـرادونیز اینکه ممکن است ازلحاظ مالی برای تهیه مواد مخدر درمضیقه باشند و دست به خودفروشی بزنندودرهمین حال روابط جنسی نامطمئن داشته باشند ،  تمام این موارد به پیشرفت بیماری کمک می کند

برای مبارزه با ایدز یکی از موثرترین موارد مبارزه با اعتیاد است وبه همین دلیل باید قدرت نه گفتن را درجوانان خود تقویت کنیم.

تشخيص:

ويروس حدودا 6 هفته الي 6 ماه پس از ورود به بدن سيستم ايمني را تحريك نموده كه به دنبال آن در بدن عليه ويروس پادتن توليد مي شود اين زمان ممكن است به كوتاهي 5 روز باشد. و يا تا 16 ماه نيز طول بكشد . فاصله بين ورود ويروس تا ايجاد پاد تن دوره پنجره اي گفته مي شود . در اين دوره نتيجه آزمايش تشخيص ايدز منفي است .مراكز انتقال خون در مراكز استان هاي كشور همگي مجهز به وسايل و امكانات انجام تست ، تشخيص آلودگي به ايدز مي باشند . توصيه ميشود كه افراد اگر در معرض خطر قرار گرفته اند با مراجعه به پزشك يا مراكز بهداشت استانها يا شهرستانها و يا مراجعه مستقيم به مراكز انتقال خون در خواست انجام آزمايش را بنمايد .

درمان

در حال‌ حاضر داروها در معالجه‌ عفونت‌ ایدز مؤثر نیستند.
برای‌ مقابله‌ با عفونت‌ها یا پیشگیری‌ از آنها ممكن‌ است‌ آنتی‌بیوتیك‌ تجویز شود.
داروهای‌ ضد ویروسی‌ (دیدانوزین‌، استاوودین‌، زالسی‌ تابین‌، زیدوودین‌) و نیز داروهای‌ مهاركننده‌ پروتئاز در درمان‌ عفونت‌ با ویروس‌ ایدز مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند و ممكن‌ است‌ پیشرفت‌ بیماری‌ را به‌ تأخیر اندازند.
تجویز آنها باید توسط‌ پزشكان‌ با تجربه‌ انجام‌ پذیرد.بعضی از این داروها (مثل  زیدووین‌) می‌تواند‌ انتقال‌ عفونت‌ به‌ نوزادان‌ مادران‌ حامله‌ را كاهش‌ دهد.
تحقیقات‌ زیادی‌ در رابطه‌ با داروهای‌ جدیدتر و واكسن‌ آن‌ در دست‌ انجام‌ هستند.

استراتژیهای درمان
 
اولین اقدام پزشك برای رویارویی با این بیماران روان درمانی است. باید بیمار در خود احساس امنیت كند كه بیماری او رو به بهبودی است .
بیمار می بایست كه از مراحل درمان تا حدودی آگاهی داشته باشد،كلیه مسائل مربوط به پیشگیری به این بیماران آموخته  شود و تمامی ریسك فاكتورها  برای آنها بازگو  شود.

تعیین زمان شروع دارو:
1-درمان زود هنگام  (Early therapy)
2 –  درمان دیر هنگام  (Late therapy)
 پس ازشروع درمان معمولا“ بعد از دوتا چهار هفته آثار درمان كاملا“ آشكار می شود.
مساله بسیار مهمی كه در حال حاضر به عنوان یكی از معضلات درمان نیزمطرح می باشد هزینه درمان است. قیمت داروها بسیار گران است. رویهمرفته هزینه درمان یك بیمار باتوجه به آزمایشاتی كه انجام می دهد به اضافه هزینه داروها حدود 1100 دلاردر هر ماه است.
روش علمی درمان دركلینیك ها درحال حاضر در ایران به این صورت است كه پس از شناسایی بیماران درمان با روش late therapy و با استفاده از درمان سه دارویی انجام میگیرد.

 

درچه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟

  • اگر شما يايكي ازاعضاي خانواده تان علايم عفونت ايدز را داريد.
  • اگر پس ازتشخيص ،علايم يك عفونت ديگر ظاهر شوند.(تب ،سرفه،يااسهال)
  • اگردچار علايم جديد وغير قابل توجيه شده ايد.داروهاي مورد استفاده دردرمان عوارض جانبي بسياري دارند.

 

 پیوست ها:


درمان میکرو پنیس|متخصص میکرو پنیس|برگشت وازکتومی|متخصص وازکتومی|دکتر خوب درمان انزال زود رس|افزایش میل جنسی|

 

Rate this post

This Post Has 0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top