این روزها، اطلاعات غلط و ناصحیح در مورد اندازه آلت تناسلی مردان و اهمیت آن…
داپوکستین، یک داروی ضد افسردگی جدید از نوع مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین کوتاه اثر (SSRI) است؛ امروزه درمان زودانزالی با داپوکستین (Priligy Dapoxetin) نیز صورت می گیرد.
شواهد بالینی نشان می دهد که درمان زودانزالی با داپوکستین یک درمان مؤثر و با دوام است، به ویژه وقتی پای زودانزالی اکتسابی (انزال ناشی از زمینه روانی و عوامل بیرون) در میان باشد.
تأثیر داپوکستین بر زودانزالی
برای اینکه ببینیم درمان زودانزالی با داپوکستین چقدر مؤثر است باید به این دسته بندی برای درمان انزال زودرس در مردان که انجمن بینالمللی پزشکی جنسی (ISSM) صورت داده، نگاه کنیم؛ بر این اساس دو دسته بندی داریم:
- زود انزالی اولیه: این زودانزالی غیراکتسابی بوده و از ابتدا با فرد همراه است که به Lifelong PE نیز مشهور است. این افراد از زمان اولین تجربه جنسی تاکنون زیر یک دقیقه ارضا می شوند.
- زودانزالی ثانویه: این زودانزالی به صورت اکتسابی بوده و عواملی چون نوشیدن الکل یا بیماری پروستات در شکل گیری آن نقش دارند. این افراد قبلاً انزالی طبیعی داشتند ولی الآن زیر سه دقیقه ارضا می شوند.
درمان زودانزالی با داپوکستین چگونه است؟
پیش از هرچیز باید گفت که انتخاب نوع دارو و دوز آن به نظر پزشک شما بستگی دارد و شما نباید این دارو را به صورت خودسر مصرف کنید.
برای درمان زودانزالی ممکن است سکس تراپی، دارو درمانی یا ترکیبی از این رویکردها به کار گرفته شود. داپوکستین، یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)، که برای درمان زودانزالی ساخته و در 60 کشور تایید شده است.
تجربه مصرف داپوکستین برای زودانزالی
همانطور که گفته شد درمان زودانزالی با داپوکستین به عنوان روشی ایمن و مؤثر در نظر گرفته می شود، اما بر اساس تحقیقات جدید میزان قطع مصرف این دارو در برخی از جوامع بالاست.
در یک مطالعه پزشکی جنسی مورد استناد در ISSM، تقریباً 80 درصد از مردان، مصرف داپوکستین را در شش ماه اول متوقف کردند که بیشترشان هزینه بالا را به عنوان دلیل این کار ذکر کرده اند.
مطالعات بالینی داپوکستین
در یک مطالعه موردی برای درمان زودانزالی با داپوکستین به 182 مرد با میانگین سنی 38 سال در کره جنوبی بوده است. آنها یک تا سه ساعت قبل از مقاربت شروع به مصرف 30 میلی گرم (و در مواردی 60 میلی گرم) داپوکستین کرده و در دوره های 1، 3، 6، 12 و 24 ماهه، مورد ارزیابی قرار گرفتند.
بر اساس اعلام ISSM نتایج حاصل شده از مصرف داپوکستین به صورت زیر بود:
- یک چهارم مردان در همان ماه اول درمان را متوقف کردند.
- تا بازه ششمین ماه، 79٪ از مردان مصرف داپوکستین را متوقف کردند.
- تا ماه بیست و چهارم میزان قطع مصرف به 90 درصد رسیده بود.
- حدود 10٪ از مردان مورد مطالعه به مدت دو سال به مصرف داپوکستین ادامه دادند.
30 درصد از مردان درمان زودانزالی با داپوکستین را به دلیل هزینه بالا متوقف کرده بودند. بیش از یک چهارم به دلیل اینکه باید همیشه قبل از رابطه جنسی آن را مصرف می کردند.
بر همین اساس 12% به خاطر حالت تهوع و سرگیجه، 10% اثربخشی ضعیف و 6 درصد هم برای یافتن گزینه های درمانی دیگر مصرف داپوکستین را متوقف کردند و علت قطع مصرف 18 درصد هم ناشناخته ماند.
عوارض مصرف داپوکستین برای درمان زودانزالی
کارشناسان تردید دارند که درمان زودانزالی با داپوکستین به زودی توسط FDA یا همان سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا تایید شود زیرا داروهای بازدارنده بازجذب سروتونین یا همان SSRI پس از استفاده طولانی مدت با عوارض جانبی نامطلوب همراه هستند.
این عوارض عبارتند از مشکلات روانپزشکی، واکنش های پوستی، افزایش وزن بدن، کاهش میل جنسی، حالت تهوع، سردرد، ناراحتی معده و ضعف همراه هستند. با این حال پزشک شما می توان به صلاح دید و با تکیه بر دانش خود این دارو را در مقطعی برای شما تجویز کند.
آیا داپوکستین زود انزالی را درمان می کند؟
برای پاسخ، به نتایج مطالعات بالینی درمان زودانزالی با داپوکستین در کره جنوبی باز گردیم؛ نویسندگان این تحقیق چنین می گویند: بیماران باید درک کنند که داپوکستین فقط به آنها کمک می کند تا انزال را به طور موقت کنترل کنند و در حقیقت اقداماتی که صورت می گیرد نه درمان قطعی زود انزالی، بلکه قابل کنترل آن است.
بر همین اساس نتایج متعدد در گوشه و کنار جهان نشان می دهد که افراد با مصرف داپوکستین کنترل بیشتر بر انزال، رضایت بیشتر از مقاربت، ناراحتی کمتر مرتبط با انزال، و مهمتر از همه، کاهش قابل توجه مشکلات بین فردی داشته اند.
نکته پایانی
در این مطلب سعی شد با استناد به داده های پزشکی در مورد درمان زودانزالی با داپوکستین صحبت کنیم. همانطور که اشاره شد برای درمان با این دارو و البته داروهای مشابه نیاز است که تجویز پزشک را داشته باشید.
شما می توانید برای بررسی مشکل زودانزالی و دریافت روش های کنترل آن با کلینیک دکتر سعید محمدزاده تماس بگیرید.
This Post Has 0 Comments