skip to Main Content

برای اکثر مردان ادرار کردن در حالت ایستاده راه حلی سریع و آسان برای تخلیه مثانه است. اما یک متخصص هشدار داده است که شاید نشسته ادرار کردن (روی توالت فرنگی یا ایرانی) برای شما بهتر باشد. در این مطلب به معایب ایستاده ادرار کردن می پردازیم.

برخی  معایب و عوارض برای ایستاده ادرار کردن در مردان به شرح زیر است :

تخلیه ناقص مثانه:

در حالت ایستاده، فشار کافی برای خروج تمام ادرار از مثانه وجود ندارد و بخشی از آن باقی می‌ماند. این باعث می‌شود که املاح، رسوبات و التهابات در بافت مخاطی مثانه تشکیل شوند و خطر سنگ مثانه و سرطان را افزایش دهند.

افزایش فشار بر پروستات:

در حالت ایستاده، عضلات کف لگن به خوبی کار نمی‌کنند و جریان خروجی ادرار را کنترل نمی‌کنند. این باعث می‌شود که پروستات بیشتر فشار ببیند و در طول زمان بزرگ شود. بزرگ شدن پروستات می‌تواند باعث عفونت، کیست، درد و ناراحتی هنگام ادرار کردن شود.

خطر آلودگی به نجاست

در حالت ایستاده، احتمال پاشیده شدن ادرار به بدن یا لباس بالاتر است. این باعث می‌شود که نجاست به خود یا دیگران منتقل شود و لزوم پاک کردن آن را داشته باشد.

به همین دلایل، توصیه می‌شود که مردان به صورت نشسته ادرار کنند تا سلامت دستگاه ادراری و پروستات خود را حفظ کنند. همچنین، در فقه و شرع اسلام، ایستاده ادرار کردن مکروه است و نباید به آن عادت کرد

البته، در شرایط خاص یا ضرورت، مجاز است که به صورت احتیاط و با رعایت پاکیزگی، از روش ایستاده استفاده شود

معایب ایستاده ادرار کردن چیست؟

اما ضرر ایستاده ادرار کردن این است که وقتی کسی این کار را انجام می دهد مثانه ی او به طور کامل تخلیه نشده و مقداری از ادرار باقی می ماند ، این ادرار ته‌نشین شده و پس از گذشت مدتی فرد را دچار سنگ مثانه خواهد کرد هم چنین این کار باعث بروز بیماری بزرگ شدن پروستات در مردان می شود.

معایب ایستاده ادرار کردن

مضرات ایستاده ادرار کردن در مردان

طبق تحقیقات انجام شده ایستاده ادرار کردن می تواند بر روی فرآیند اورودینامیکی تخلیه مثانه اثر بگذارد. به عبارتی این فرآیند شامل سه بخش شدت جریان خروجی ادرار، تخلیه کامل مثانه و میزان ادرار باقی مانده در مثانه خواهد بود.

برای ادرار کردن مناسب و حفظ سلامت دستگاه ادراری وجود این سه عامل لازم است.
از طرفی فعالیت عضلات اطراف شکم، لگن و ستون فقرات برای تخلیه کامل ادرار از مثانه سه ارگان مورد نیاز هستند.

بیشتر بدانید: جراحی بزرگ کردن آلت تناسلی مردان

در ایستاده ادرار کردن این فشار از طریق اعضای بدن تامین نشده و به طبع آن فرآیند اورودینامیکی یا همان تخلیه ادرار تحت تاثیر قرار می گیرد.

آخرین داده درباره این مساله در سال 2007 بیان می دارد که حدود 42 درصد از مردان متاهل در هنگام ادرار کردن می نشینند که بیشتر آن به دلیل نریختن قطرات ادرار به اطراف و عصبانیت همسرشان در این خصوص می باشد.

 

عاقلانه است که فکر کنیم این درصد از 50 درصد نیز اکنون عبور کرده است زیرا این داده در دوره ای قبل از ظهور گوشی های هوشمند جمع آوری شده است و امروزه مردها ترجیح می دهند در دستشویی با خیال راحت بنشینند و به بررسی صفحات مجازی بپردازند.

پروژه تحقیقاتی آلمانی نیز اشاره کرده است که مشکلات بیشتری در هنگام ایستاده ادرار کردن در توالت های عمومی به دلیل درگیر شدن بیشتر ماهیچه های سخت کننده ادرار در این حالت، بوجود خواهد آمد.

دلیل این امر چیست؟ ماهیچه ها در این شرایط بیشتر منقبض می شوند تا مانع از فوران شدید ادرار و ایجاد صدای ناخوشایند در این مکان ها گردند. بر اساس نتایج این تحقیق، دولت در صدد انجام اقداماتی برای تغییر در عادات مردم می باشد.

بیشتر بدانید: درمان عدم نعوظ

کشورهایی مانند سوئد و ژاپن فعالانه مردان را تشویق می نمایند تا در هنگام ادرار کردن بنشینند.

ادرار کردن به صورت نشسته به آقایان این امکان را می دهد که با نیرویی بیشتر از حالت ایستاده ادرار کنند.

معایب ایستاده ادرار کردن

در اسلام ایستاده ادرار کردن جایز نیست حتی اگر کسی زانو درد دارد باید از توالتهای فرنگی یا صندلی های مخصوص استفاده کند و بعد از آن حتما با آب خودش را بشورد چرا که نجاست ادرار با دستمال کاغذی از بین نمی رود.

عدم تخلیه ی کامل ادرار از مثانه از مهمترین معایب ایستاده ادرار کردن

همان طور که بیان کردیم روند تخلیه ی کامل ادرار از مثانه نیازمند فشار اعضای داخلی شکم به ویژه عضلات ماهیچه است. در ایستاده ادرار کردن، انقباضات ماهیچه های شکمی شکل نمی گیرد و فشاری به مثانه جهت تخلیه ی کامل وجود ندارد.

بدین جهت ادرار به صورت کامل خارج نمی گردد.

بیشتر بدانید: شکستگی آلت تناسلی چیست؟

اگر مثانه به درستی تخلیه نشود، ممکن است باعث ته نشین شدن ادرار (که به عنوان احتباس ادرار نیز شناخته می‌شود) و در نهایت ابتلا به عفونت یا سنگ مثانه bladder stone شود.

از آنجایی که عفونت ها می توانند منجر به سپسیس یا عفونت کلیه شوند، اگر علائم تخلیه ناقص مثانه را دارید، باید توسط متخصص بررسی شود.

علائم شامل این موارد می شود: جریان آهسته ادرار، زور زدن برای ادرار کردن، جریان منقطع، فاصله های مضاعف یا چندگانه به صورت متوالی و یا این که مدتی طول می کشد تا تخلیه ادرار شروع شود.

عادت ایستاده ادرار کردن کودکان

یکی از عادت های مرسوم در پسران، اجابت مزاج در حالت ایستاده است. به طور کلی دستشویی کردن در حالت نشسته دارای مزیت های علمی به مراتب بیشتری نسبت به ایستاده ادرار کردن است. تحقیقات حاکی از آن دارند که سرعت جریان ادرار در حالت نشسته بیشتر از شرایطی است که کودک در حالت ایستاده به دفع ادرار می پردازد.

آموزش نشسته ادرار کردن به کودک

چندین راهکار برای آموزش نشسته ادرار کردن به کودک ارائه داد:

تهیه تجهیزات مناسب:

برای آموزش توالت رفتن به کودک، لازم است که لگنی، چهارپایه، پاک کننده و پوشک را در دسترس داشته باشید. لگنی باید بدون محافظ ادرار باشد یا این محافظ قابل برداشتن باشد تا کودک از حفره سنگ توالت نترسد. چهارپایه به کودک کمک می‌کند تا به راحتی روی توالت فرنگی بنشیند.

تکرار و تمرین:

باید به کودک چگونگی استفاده از توالت را چندین بار نشان داد و با او تمرین کرد. همچنین باید به کودک زمان کافی بدهید تا ادرار خود را به صورت کامل خارج کند. در طول روز، می‌توانید کودک را هر چند ساعت یکبار به توالت ببرید و از او بخواهید که نشسته ادرار کند.

تشویق و پاداش:

بعد از هربار ادرار کردن موفق، باید کودک را به خاطر اینکه کارش را درست انجام داده است تشویق و پاداش داد. می‌توانید به او لبخند بزنید، با او بازی کنید، یا چیزی را که دوست دارد به او بدهید.
صبر و حوصله:

آموزش نشسته ادرار کردن به کودک ممکن است زمان‌بر و سخت باشد. باید با صبر و حوصله با کودک رفتار کرده و هیچ‌گاه او را سرزنش یا مجبور نکنید. در صورت عدم پذیرش، می‌توانید چند هفته آموزش را قطع کرده و سپس دوباره شروع کنید.

سن آموزش توالت رفتن به کودک

به طور کلی، سن متوسط آموزش توالت رفتن به کودک 27 ماهگی است. اما این ممکن است بسته به کودک و شرایط مختلف تغییر کند. برخی از نشانه‌هایی که می‌توانند نشان دهنده آمادگی کودک برای آموزش توالت رفتن باشند عبارتند از:

– قادر بودن به راه رفتن و بلند شدن از لگن
– قادر بودن به درک و ابراز نیاز به توالت
– قادر بودن به دنبال کردن دستورات ساده
– قادر بودن به خارج کردن و پوشیدن شلوار
– قادر بودن به درک اشیاء پیرامون خود در محیط منزل
-علاقه مند بودن به تقلید از والدین یا کودکان بزرگتر
– احساس ناراحتی از پوشک خیس یا کثیف
-پوشک خشک نگه داشتن تا 2 ساعت پس از تعویض

اگر کودک شما بعضی یا همه این نشانه‌ها را دارد، ممکن است زمان مناسب برای شروع آموزش توالت رفتن باشد. البته لازم است که با صبر و حوصله و تشویق با کودک رفتار کرده و او را مجبور یا سرزنش نکنید. همچنین ممکن است آموزش توالت رفتن 3 تا 6 ماه طول بکشد.

برای آموزش استفاده از لگن یا توالت به کودک، می‌توانید از راهنمایی‌های زیر استفاده کنید:

  1. لگن یا تبدیل توالت مناسب سن و قد کودک را انتخاب کنید. لگن باید محکم و پایدار باشد و کودک بتواند راحت روی آن بنشیند و از آن بلند شود. تبدیل توالت هم باید به خوبی روی توالت فرنگی قرار بگیرد و کودک با استفاده از یک پله‌چین یا صندلی کوچک به آن دسترسی داشته باشد.
  2. لگن یا تبدیل توالت را در محل مناسب قرار دهید. ممکن است لازم باشد لگن را در اتاق بازی یا نزدیک به جایی که کودک معمولا بازی می‌کند بگذارید تا کودک با آن آشنا شود و در هر زمان نیاز داشت، از آن استفاده کند. تبدیل توالت هم باید در حمام قرار داشته باشد و کودک بتواند به راحتی به آن دسترسی پیدا کند.
  3. کودک را به استفاده از لگن یا توالت تشویق کنید. می‌توانید با قصه‌خوانی، حرف‌زدن، خواندن شعر یا نشان دادن عروسک یا عصای جادوئی، کودک را به نشستن روی لگن یا توالت جذب کنید. همچنین می‌توانید از پسرفت‌های احتمالی صبر و حوصله داشته باشید و کودک را سرزنش یا مجبور نکنید. به جای آن، از پیشرفت‌های او تعریف و تقدیر کرده و احساسات خود را نسبت به موفقیت او بروز دهید.
  4. کودک را در فواصل منظم به لگن یا توالت ببرید. معمولاً بعد از خوردن صبحانه، نهار و شام، قبل و بعد از خواب، قبل از خروج از خانه و هر 2 ساعت یک بار، زمان مناسب برای سر زدن به لگن یا توالت است. البته ممکن است کودک شما نشانه‌های خودش را داشته باشد، مثلاً صورتش را عوض کند، پایین بروید یا حرف بزنید. در این صورت هم سریع به لگن
5/5 - (1 امتیاز)

This Post Has 4 Comments

    1. در بسیاری از موارد، کودکان به صورت تقلید از والدین یا همسالان خود به صورت ایستاده ادرار می‌کنند. این باعث می‌شود که عادت نادرست و غیر بهداشتی در آنها تثبیت شود سعی کنید با آموزش از این کار منعش کنید.

  1. مردان دارای الت تناسلی به شکل شیلنگ عضلانی هستند که دقیقا بالای مثانه قرار دارد و بدن مرد توانایی ایستاده ادرار کردن رو طبیعتا دارد و ادرار ایستاده نشانه ی سلامتی پروستات در کنترل و دفع ادرار بطور خوداگاه هست.
    نحوه‌ی تخلیه مربوط به الگوی ذهن است نه بدن ، ذهن فرمان تخلیه میدهد و بدن انرا با توجه به ذهن کامل یا ناقص دفع میکند.
    جنبه ی روانشناسی فروید
    Banishment of masculanity

    یعنی تبعید مردانگی مربوط به نشسته ادرار کردن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top